FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Kuzey Kore'ye turistik gezileri yasaklamayı planlıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), vatandaşlarının Kuzey Kore’ye turistk gezi yapmasını yasaklamayı planlıyor. Geçtiğimiz hafta 2 meclis üyesi konu hakkında rapor sundu.

ABD Kuzey Kore'ye turistik gezileri yasaklamayı planlıyor

Geçtiğimiz hafta 2 meclis üyesi tarafından sunulan kanun teklifinde, ABD vatandaşlarının Kuzey Kore’ye turistik gezileri yasaklanması öngörülürken, bu sayede Kim Jong Un’un hükümetine döviz kaynağının kesilmesi ve ABD vatandaşlarından daha fazla döviz elde etmelerininin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Cumhuriyetçi Joe Wilson yaptığı açıklama Kuzey Kore’ye giden turistlerin tiran rejimine fon sağlamaktan başka birşey yapmadıklarını ifade ederken “ Bu fon ise bize ve müttefiklerimize karşı silah geliştirmede kullanılıyor.” dedi. Wilson, Kuzey Kore’nin turistlerden sadece para kazanmadığını daha kötüsünün rejimin masun turistleri tutuklayarak Batıya karşı kredi kazanmak adına pazarlıklarda kullandığını belirtti.

ABD, vatandaşlarını Kuzey Kore’ye gitmemeleri konusunda uyarırken,ülkede ciddi bir tutuklanma riski bulunduğunu ve Kuzey Kore’nin hukuksal sistemi gereğince uzun göz altı sürelerinin uygulandığı konularında vatandaşlarını bilgilendiriyor.

Geçtiğimiz 10 yıllık süreçte en az 16 ABD’li Kuzey Kore’de göz altına alınırken, içlerinden 4 ‘ünün göz altı durumu devam ediyor. Raporu Wilson’la beraber sunan Adam Schiff ise Kuzey Kore’yle artan tansiyonun daha fazla ABD vatandaşının politik nedenlerle tutuklanmasına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Önerinin yasa olması durumunda Kuzey Kore tatili hayali kuran ABD vatandaşları gezi listesinden Kuzey Korey’yi çıkarmak zorunda kalacaklar. Ancak uzmanlar bu yasağın ekonomisi Çin’e bağlı olan Kuzey Kore’yi ekonomik anlamda çok etkilemeyeceğini savunuyorlar. CNNMoney


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler