FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD toplumsal gelişmişlikte sınıfı geçemedi

Social Progress Imperative’e göre ABD; sağlık, çevre koruma ve ayrımcılıkla mücadele gibi kriterlerde pek çok ülkenin gerisinde kalıyor.

ABD toplumsal gelişmişlikte sınıfı geçemedi

ABD yüksek öğretim söz konusu olduğunda dünyada başı çekiyor. Ancak ABD’li kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Social Progress Imperative’e göre, sağlık, çevre koruma ve ayrımcılıkla mücadele gibi kriterler söz konusu olduğunda diğer pek çok gelişmiş ülkenin gerisinde kalıyor.

Bloomberg’te yer alan haberde, bu hafta yayımlanan Sosyal Gelişim Endeksi’nin, bir ülkede insanların nasıl yaşadıklarını olabildiğince doğru bir şekilde ortaya koyabilecek sosyal ve çevreyle ilgili verilerden derlendiği kaydedildi. Raporda, sıralamanın amacının bir ülkenin sağlığa ne kadar para harcadığını değil bir ülkenin sağlık ve refahı ne derece başarabildiğini ölçmek olduğu belirtildi.

Buna göre 128 basamaklı sıralamada, dört İskandinav ülkesi tepeye yerleşirken, Danimarka bir numara oldu. ABD ise ancak 18’inci olabildi. Sonuç olarak da ABD çok katmanlı Sosyal Gelişim Endeksi 2017 raporunda “ikinci dilim” kategorisine eklendi. “İkinci dilim” ülkeleri beslenme, su ve sağlık/temizlik gibi konularda “yüksek ilerleme” sergilerken, toplumsal birlik ve yurttaşlık hakları gibi konularda “çok yüksek ilerleme” ortaya koyan ülkelerin gerisinde kalıyorlar.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler