FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de bir şirket ölenlerin küllerini uzaya gönderiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan bir şirket ölen insanların küllerini uzaya göndermeyi planlarken, küller Elon Musk’ın bir uzay roketine iliştirilecek.

ABD'de bir şirket ölenlerin küllerini uzaya gönderiyor

San Fransico’da bulunan Elysium Space adlı şirket kendisini “ anıtsal uzay uçuşu” olarak tanımlarken bünyesinde eski NASA personeli ve cenaze uzmanlarından oluşan bir ekibi barındırıyor.

Sevdiklerinin küllerini uzaya göndermek isteyen her müşteri şirketten içerisinde kül kapsülünü de bulunduran bir kit alacak ve o kapsüle sevdiklerinden geriye kalan külleri koyacak. Bu kapsül daha sonra şirkete geri gönderilerek uzay aracına yerleştirilecek. SpaceX Falcon 9 roketiyle birlikte uzaya gönderilecek. Şirketin CEO’su Thomas Civeit “anıtsal uzay aracı”nın 2 yıl boyunca yörüngede kalacağını açıkladı. Civeit “ 2 yılın sonunda, uzay aracı zarar görmeden parlayan bir yıldız gibi atmosfere girişi yapacak” diye konuştu.

Külleri uzaya gönderilen kişilerin ailesi ve arkadaşları süreci telefonlarına indirecekleri bir uygulama ile takip edebilecekler. Şirkete bu zamana kadar 100 kişiden talep gelirken, bütün bu uygulamanın fiyatı ise 2.490 dolar olarak açıklandı.

Roketin kalkış tarihini SpaceX Civeit belirleyecek ve henüz belirlenmiş bir tarihten bahsedilmiyor. Roket, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Vandenberg askeri üssündeen fırlatılacak. CNBC

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler