FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de vergi reformu bu yıl içerisinde tamamlanacak

ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi partinin en üst düzey temsilcisi Paul Ryan, Başkan Donald Trump ve Cumhuriyetçilerin ABD vergi sistemini değiştirme fırsatını kaçıramayacağını belirterek, vergi reformunu bu yıl içinde tamamlama sözü verdi.

ABD'de vergi reformu bu yıl içerisinde tamamlanacak

Ryan ABD'li üreticilere yaptığı ve makamı tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, Kongre'nin ve Trump yönetiminin, bireyler, şirketler ve küçük işletmeler için vergi reformunu tamamlama yolunda "tam hızla" ilerlediklerini söyledi.

ABD'li şirketler ve seçmenler Cumhuriyetçilerin 2016 yılındaki başlıca seçim vaatlerinden olan vergi reformunu bir an önce hayata geçirmesini istiyor. Vergi reformunun akıbeti Cumhuriyetçilerin 2018 ara seçimlerinde Temsilciler Meclisi ve Senato'nun kontrolünü elinde tutup tutamayacağını da belirleyebilir.

Ryan'ın bugün güçlü bir lobi grubu olan Ulusal İmalatçılar Derneği'nde yapacağı konuşma için hazırlanan metinde, "Bunu 2017'de tamamlayacağız. 2017'de tamamlamak zorundayız. Her nesile bir kez tanınan bu şansı elimizden kaçıramayız" dedi.

ABD hisse senedi endeksleri, Trump'ın Kasım ayındaki seçim zaferinin ardından vergileri indirerek ekonomik büyümeyi canlandıracağı ve altyapı harcamalarını artıracağı beklentileriyle rekorlar kırmıştı.Reuters

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler