FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'dan Yunanistan tepkisi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın mektubuna Merkel ve Schaeuble'den ilk tepki geldi.

Almanya'dan Yunanistan tepkisi

Almanya Başbakanı Angela Merkel Avrupa Birliği’nin geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yunanistan kriziyle ilgili olarak konuşan Merkel, “Referandumdan önce yeni bir plan üzerinde görüşmeyiz.Yunanistan’la müzakere kapıları hep açıktı bundan sonra da hep açık kalacak” dedi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise Yunanistan ile müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için Yunan hükümetinin ne istediğini öncelikle net bir şekilde ortaya koyması gerektiğini söyledi.

"Ne istediğini açıkca ortaya koymalı"

Yunanistan Başbakanı Çipras'ın dün gece gönderdiği ikinci mektubun daha fazla netlik sağlamadığını belirten Schaeuble, "Ciddi bir müzakerinin temeli taleplerin net bir şekilde ortaya konmasıdır. Yunanistan öncelikle ne istediğini açıkça ortaya koymalı" diye konuştu.

Schaeuble ayrıca Yunanistan ile ECB'ye 20 Temmuz'da yapılacak 3,5 milyar euro tahvil itfası öncesinde bir anlaşmaya varılıp varılamayacağının da net olmadığını belirtti.

"Yunanistan'ın cari kurtarma anlaşması sona erdi. Artık yasal olarak tamamen farklı bir seviyedeyiz. Tamamen farklı şartlar altında müzakereye hazır olunmalı" diye konuşan Schaeuble, "20 Temmuz'dan önce bir anlaşmaya varılıp varılamayacağı konusunda öngörüde bulunamıyorum. Ancak tamamen farklı şartlarda, tamamen farklı bir porgram geliştirmek için müzakereye hazır olunmalı" dedi.

Yunanistan ile yaşanan sürecin sonunda ne olacağı konusunda öngörüde bulunmadığını ifade eden Schaeuble, her türlü duruma açık olduklarını da vurguladı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler