FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Apple, Google ve Microsoft toplamda 464 milyar dolar para tutuyor!

Apple, Google ve Microsoft şirketleri sahip oldukları nakit para baş döndürücü bir seviyeye ulaştı. Ancak bu parayı vergicilerden çok uzaklarda tutuyorlar.

Apple, Google ve Microsoft toplamda 464 milyar dolar para tutuyor!

Çarşamba günü açıklanan Moody's raporuna göre bu teknoloji devleri geçen senenin sonlarında 464 milyar dolarlık bir paraya sahiplerdi.

Seneler içinde elde ettiği büyük karlar ve yaptığı anlaşmalar sonucunda Apple'ın yaklaşık çeyrek trilyon dolar parası oluştu. Bu para, Netflix gibi bir şirketi 3 kez almaya yetecek kadar yüklü bir miktar. Aynı zamanda sağlık ve teknoloji sektöründe bulunmayan büyük şirketlerin değerlerinden daha yüklü bir kazanca da eş değer.

Moody's tarafından yazılan raporda finans sektöründe bulunmayan şirketlerin geçen senenin sonunda gelecekte yapabilecekleri yatırımlar için yaklaşık 1.84 trilyon dolar para tuttukları belirtildi. Bu verilere göre şirketlerin tuttukları paralarda 2015'ten bu yana yaklaşık %11 , 2008'e göre 2.5 katı artış görüldü.

Bu paraların yaklaşık 1.3 trilyonu yurt dışında bulunmakta, bunun nedeni ise Amerika'daki ağır vergilere maruz kalmamak. Apple, Microsoft, Cisco, Oracle ve Google gibi büyük şirketler, bu dönemde paralarının %88'ini yurt dışında tuttular.

Moody's bu verilere göre, yurt dışında tutulan bu paraların "Amerika'nın vergilerine negatif bir şekilde yansayacağını ve ülkeye geri kazandırmanın azalacağını savundu". (CNNMoney)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler