FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Apple tarihin en değerli hissesi oldu

Piyasalarda en değerli hisseye sahip olma konusunda enerji devi Exxon Mobil ile savaşan Apple, Pazartesi günkü işlemlerde yeni bir rekora imza atarak, tarihin en değerli hissesi haline geldi.

Apple tarihin en değerli hissesi oldu

Apple, Pazartesi günkü işlemlerde hissesinin değerini 665.15 dolara yükseltti ve toplamda piyasa değerini 623.5 milyar dolara çıkararak yeni bir rekor kırdı.

Pazartesi günkü yükselişle birlikte, Microsoft’un 12 buçuk yıl önce kırdığı rekoru da geride bırakmış oldu.

BEKLENTİLER YÜKSELTTİ
Bugünlerde Apple hisseleri, yeni iPhone ve iPad modellerinin gelişini bekleyen meraklı hissedarların etkisiyle birlikte son üç aydır ara vermeden yükseliyor.

Şirket geçen ay beklentilerin altında kalan bilanço rakamları açıklamış olsa da bu yatırımcıların henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen yeni modellerin gelecek ay açıklanacağı yönündeki beklentisini kırmıyor.

Apple 1995 yılından bu yana ilk kez geçen hafta temettü ödedi ama şirketin hisselerindeki yükselişin markanın piyasa değerini Cuma günü ilk kez 600 milyar doların üzerine taşıdı.

Aslında bakıldığında Apple geçen 19 ayda piyasa değerini 300 milyar dolardan 600 milyar dolara taşıyarak iki katına çıkardı.

1 ELMA = 4 TEKNOLOJİ DEVİ
Şu anda Apple’ın piyasa değeri diğer teknoloji devleri IBM, Google, Intel ve Hewlett-Packard şirketlerinin nerdeyde toplam değerine denk geliyor.

Apple’ın hisseleri yükseldikçe piyasa değeri açısından en büyük yarışı verdiği, dünyanın en değerli ikinci markası Exxon Mobil ile de arasındaki farkı açıyor.

Şu anda Apple’ın hisseleri Exxon Mobil’den yüzde 50 daha değerli ve iki şirketin piyasa değeri açısında 200 milyar dolar gibi bir fark bulunuyor.

ABD’nin gösterge endekslerinden S&P 500’ün ilk dokuz şirketinin toplamda 200 milyar doların üzerinde bir değere sahip olduğu düşünüldüğünde, bu oldukça önemli bir fark.

Yani Apple ile Exxon Mobil arasındaki piyasa değeri farkı S&P 500 şirketlerinin yüzde 98’in toplam piyasa değerinden daha yüksek bir seviyede bulunuyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler