FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Audi'nin Çin'deki reklamı tartışmalara sebep oldu

Alman otomotiv devi Audi, Çin’de gösterime giren reklamı sebebiyle ağır eleştirilere maruz kaldı. Birçok internet kullanıcısı markayı seksist olarak tanımladı.

Audi'nin Çin'deki reklamı tartışmalara sebep oldu

Reklamda araba satın almakla, eş bulmak karşılaştırılırken, “önemli bir karar dikkatle alınmalıdır” denirken, damadın annesi tarafından gelinin burnu, kulakları ve dişleri kontrol ediliyor.

Audi’nin sözcüsü Çin’in yerel bir gazetesine yaptığı açıklamada sorumluluğun Çin pazarındaki ortaklarında olduğunu ifade etti.

Reklama tepki gösterenler markayı boykot çağrısında bulunurken, Audi BMW ve Mercedes ile birlikte Çin pazarındaki en büyük 3 otomotiv markası arasında gösteriliyor.

Audi kullanıcıları reklamı “korkunç ve iğrenç” olarak tanımlarken, bir kullanıcı “bir daha Audi almayacağım” diyerek tepkisini ortaya koydu.

En çok tartışılan konulardan biri ise reklamda kadın elinin olup olmadığı. Çin en popüler internet sitelerinde biri olan Weibo kullanıcılarından biri “ Fikrin ortaya çıkışından gösterimine kadar en azından bir kadın bile bu reklamda çalışmadı mı?” sorusunu sorarak tartışmaları alevlendirdi.BBC

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler