FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ay tozu 4 milyon dolara satılacak!

Apollo 11’in aya inişinin yıl dönümünde, Neil Armstrong tarafından aydan getirilen ilk örneklerden olan ay tozununda bulunduğu “Ay Örneği Geri Dönüş Paketi” New York’ta açık arttırmada satılacak. Çantanın 2 ila 4 milyon dolar arasında satılması öngörülüyor.

Ay tozu 4 milyon dolara satılacak!

Müzayede evi Sotheby’s’in ev sahipliği yapacağı satış Apollo 11’in aya inişinn yıl dönümü olan 20 Temmuz tarihinde yapılacak. Sotheby’s’dan yapılan açıklamada çantanın içerisinde hala tozlardan izler bulunduğu açıklanırken parçayı alacak olan kişinin insanlığın en büyük başarılarından biri olan aya inişten nadide bir parçaya sahip olma fırsatı yakalayacağı ifade edildi.

Apollo 11 görevi sırasında Neil Amstrong, “huzur denizi” olarak bilinen bölgedeki 5 farklı yerden yaklaşık 500 gramlık madde, büyüklüğü 1 cm’i geçen 12 taş kırıntısını da beraberinde dünyaya getirmişti. Müzayede satışa çıkarılacak çanta, uzaydan getirilen örneklerin uzay aracına ve dünyaya verebileceği olası zararları engellemek için kullanılmıştı.

Çantanın varlığı uzun yıllar unutulmuşken, gerçek 1 sene önce ortaya çıkmıştı. 2014 yılında 3 defa açık arttırmada satışa konulan çanta açık arttırmada teklif dahi almamştı. 2015 yılında yapılan bir başka açık arttırmada çantanın şimdiki sahibi tarafından 995 dolara satın alınmıştı.

Çantanın sahibi açık arttırmadan gelecek paranın bir kısmını yardım dernekleriyle paylaşmayı planlarken bir kısmıyla da öğrencilere burs vermeyi hedefliyor. Sothebys


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler