FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bileklik satarak dünyayı geziyor

Dünyayı gezmek için işinden istifa eden 22 yaşındaki Berkan Bilgiç, sokaklarda kendi yaptığı bileklikleri satarak dünyayı dolaşıyor.

Bileklik satarak dünyayı geziyor

Dünyayı gezmek için işinden istifa eden 22 yaşındaki Berkan Bilgiç, sokaklarda kendi yaptığı bileklikleri satarak dünyayı dolaşıyor.

Hayatını dünyayı dolaşmaya adayan Bilgiç, 5 dolar ile çıktığı yolda bileklik ve boncuk satarak dünyayı turluyor. Bilgiç, gittiği ülkelerde sokaklarda yatıyor.

Kendi yaptığı boncuklu bileklikleri satan Bilgiç, kazandığı parayı da başka ülkelere gidebilmek için harcıyor.

8 ayda 13 ülke dolaştı. İstanbul’da bir mağazada satış elemanı şefi olarak çalıştığı işinden 8 ay önce dünyayı dolaşmak için istifa eden Bilgiç, bileklik satarak şu ana kadar 13 ülke dolaştı.

Gezi macerasına, İstanbul’dan otostop çekerek başlayan Bilgiç, Türkiye’de 35 şehri gezdikten sonra, tekrar otostop yoluyla Artvin'den Gürcistan’a geçti.

Şu an Malezya’da bulunan Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İlk olarak Türkiye’de görmediğim 35 şehri otostop ile gezdim. Daha sonra Artvin’den tekrar otostop ile Gürcistan’a geçtim. Gürcistan’da sokaklarda yatıp, yine sokaklarda elimle yaptığım bileklikleri satarak para biriktirdim. Daha sonra ise yine otostop ile Ermenistan ve İran’a gittim. Buralarda tekrar para biriktirerek, uçakla Kosova’ya geçtim. Kosova’dan da otostopla Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ ve Arnavutluk’a geçerek Balkan ülkelerini gezme fırsatı buldum.” dedi.

Yeni rota Asya

Asya turuna ilk olarak Malezya’dan başladığını belirten Bilgiç, “Asya turu için ilk olarak uçakla Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a geldim. Daha sonra otostop çekerek kara yoluyla komşu ülkeler Singapur ve Tayland’a giderek bileklik sattım ve bu ülkeleri dolaşma fırsatı buldum. Şu an tekrar para kazanmak için Malezya’da bileklik satıyorum.” diye konuştu.

Bilgiç, bir yıl boyunca Asya’da bileklik satarak buradaki tüm ülkeleri gezmeyi planladığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Malezya’da kazandığım parayla Endonezya, Filipinler, Tayvan, Hong Kong, Güney Kore ve Japonya’yı gezmeyi hedefliyorum. Sanırım bu süreç bir sene sürecek. Rotama gidişata göre başka ülkeleri de ekleyebilirim.

Gittiğim ülkelerde hiçbir zaman para harcayarak konaklama yapmadım. Camilerde ve sahillerde duş alarak uyuduğum oldu. Bazen evsiz insanlarla sokaklarda yattım, bazen de insanların evlerine misafir oldum. Dünya turunda insanların evlerine misafir etmesi, sofralarına davet etmesi ve otostop çektiğim zaman arabalarıyla gideceğim yerlere bırakmaları paylaşarak hayatın daha da güzelleşeceğine olan inancımı daha da artırdı.”

Malezya’da para biriktirdikten sonra Asya turuna çıkmaya hazırlanan Bilgiç, sonrasında Güney Amerika ülkelerini gezmeyi hedefliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler