FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir ülkenin daha kabin yasağı kaldırılıyor!

Suudi Arabistan Havayolları (Saudia), ABD'ye direkt uçuşlarda kabinde dizüstü bilgisayar ve diğer elektronik cihazlara yönelik yasağın 19 Temmuz'a kadar kaldırılmasını beklediklerini açıkladı.

Saudia'nın, Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi (GACA) ile ABD'ye direkt uçuşlarda yeni güvenlik önlemleri üzerinde çalıştığı belirtildi.

Saudia'nın ABD'ye uçuşları Cidde ve Riyad'daki havalimanlarından yapılıyor.

EMİRATES DE YASAĞIN KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞIYOR

Orta Doğu'nun en büyük havayolu şirketi olan Dubai merkezli Emirates de yasağın kaldırılması için getirilecek önlemler üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Geçen Pazar günü ABD, Abu Dabi'den gelen uçuşlar için kabinde dizüstü bilgisayar yasağını kaldırmıştı.

Yapılan açıklamada, Etihad Havayolları'nın gerekli sıkı güvenlik önlemlerini aldığı belirtilmişti.

İSTANBUL'DAN UÇUŞLAR İÇİN DE YASAK KALKIYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da bugün, İstanbul çıkışlı ABD'ye uçuşlarda uygulanan elektronik cihaz yasağının yarın itibarıyla kaldırılacağını söylemişti.

8 ÜLKEDEN UÇUŞLARA YASAK GELMİŞTİ

ABD, mart ayında 8 ülkede bulunan toplam 10 havalimanından ABD'ye yapılacak uçuşlar için kabinde dizüstü bilgisayar yasağı getirmişti.

Mısır, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Türkiye'nin yer aldığı 8 ülkeye getirilen yasağın, bombaların elektronik cihazlara yerleştirilebileceği endişesi üzerine getirildiği kaydedilmişti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler