FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bira devleri sonunda anlaştı

Dünyanın en büyük bira üreticisi Anheuser-Busch Inbev'in, dünyanın iki numaralı bira üreticisi SABMiller'ı satın almak için yaptığı 5'inci teklif mutlu sonla bitti. İki dev 106 milyar dolarda anlaştı.

Bira devleri sonunda anlaştı

Bira üreticisi SABMiller, AB InBev'in 106 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etti

Dünyanın en büyük bira üreticisi Anheuser-Busch InBev, Anadolu Efes'te de hisse sahibi bira üreticisi SABMiller'i toplam 69 milyar sterlin (106 milyar dolar) değerinde büyüklükte anlaşmayla satın aldı.

Bundan önceki dört teklifi reddedilen AB InBev, SABMiller'a, hisse başında 44 sterlin nakit ödemeyi ve satın alma bedelinin bir kısmını hisse takasıyla yapmayı teklif etti. SABMiller yönetim kurulu ise gelen teklifi kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Satınalma sonrasında ortaya çıkacak şirket dünya bira üretiminin üçte birini gerçekleştirecek.

Yapılan teklif SABMiller hisselerinin satın alma söylentilerinin gündeme gelmesinden önceki kapanış fiyatının yüzde 50 üzerinde bulunuyor.

Dev birleşme sonucunda ortaya çıkan yeni grup şemsiyesinde altında, Budweiser, Stella Artois ,Corona, Peroni, Grolsch ve Pilsner Urquell gibi markalar toplanacak.Yeni grubun dünyada tüketilen biranın üçte birini üreteceği belirtiliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler