FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitcoin için çılgın tahmin

Saxo Bank küresel makro stratejisti Kay Van Petersen on yıl içinde bitcoin’in piyasa değerinin 1.75 trilyon doları bulabileceği ve bir bitcoin fiyatının 100 bin dolara çıkabileceği tahmininde bulundu.

Bitcoin için çılgın tahmin

Saxo Bank analisti Kay Van-Petersen Bitcoin'in fiyatının 10 yıl içerisinde 100 bin dolara kadar tırmanabileceği tahmininde bulundu.

Bitcoin fiyatının 2 bin dolar seviyesini geçeceğini doğru tahmin eden Saxo Bank analisti Kay Van-Petersen, fiyatın gelecek 10 yılda 100 bin dolar seviyesine ulaşabileceği söyledi.

Piyasadaki Bitcoin'lerin toplam değerinin 1,75 trilyon dolara ulaşabileceği öngören Van-Petersen, 5 trilyon dolar olan döviz piyasası günlük ortalama işlem hacminin yüzde 10'unun 10 yıllık bir süreçte Bitcoin gibi kriptopara birimlerinde işlemlerinden kaynaklanır hale gelebileceğini vurguladı.

Piyasadaki Bitcoinlerin toplam değeri hali hazırda 37,8 milyar dolar. Piyasada şu anda 16,3 milyon Bitcoin var. Dolaşımdaki Bitcoin sayısının 10 yıda 17 milyona ulaşması bekleniyor. Piyasaya ancak 21 milyon Bitcoin sürülebilecek ve bu limite 2140 yılınhda ulaşılacağı hesaplanıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler