FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitcoin yüzde 40 değer kaybetti

Ünlü dijital para birimi Bitcoin yüzde 40 değer kaybetti

Bitcoin yüzde 40 değer kaybetti

Dijital para birimi bitcoin hafta sonunda düşerek 2 bin doların altına geriledi. Haziran zirvesinden önemli miktarda uzaklaşan Bitcoin ile birlikte birçok sanal para geniş çaplı satış dalgasında değer kaybetti.

Bitcoin, pazar günü 1.836 dolara kadar geriledi. Haber ve araştırma sitesi CoinDesk'e göre gün içi işlemlerde yüzde 8 gerileyen dijital para, 11 Haziran'da görülen 3.018 dolarlık zirvesinden yaklaşık yüzde 40 aşağıda bulunuyor. (Sputniknews)

Bitcoin ve Litecoin nedir?

Günlük 20 binden fazla kullanıcının takip ettiği Bitcoin, kriptolu (şifreli) para kategorisinde, açık kaynaklı bir kod olarak yayınlanmış bir dijital para birimi olarak biliniyor. Gündelik hayatta kullanılan TL, dolar, euro, sterlin, gibi para birimleri gibi harcanabilen Bitcoin, hükümetlerin kontrolünde üretilmiyor. Litecoin ise dünyadaki herkese anında sıfır maliyet ödemeleri yapmayı sağlayan, kişiler arası sanal para birimi olarak biliniyor. Litecoin, merkezi bir makamdan bağımsız olarak, matematik ağı tarafından korunuyor ve bireylerin kendi maliyelerini kontrol etmelerini sağlıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler