FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu uçan otelin 1 saatlik kirası 74.000 dolar!

Lüks bir apartman dairesi gibi tasarlanmış olan "Dream Jet" (Rüya Jeti) adlı uçak 500.000 Yuan yani yaklaşık olarak 74.000 dolara 1 saatliğine kiralanabiliyor.

Bu uçan otelin 1 saatlik kirası 74.000 dolar!

Modifiye edilen bu Jet, geliştirilmiş olan Boeing 787'ye dayalı olarak tasarlanmış ve ismini buradan alıyor.

Uçağın sahibi olan Çinli HNA grup, yakın zamanda ünlü otel markası Hilton'un %25'ini almış ve markasını Dünya'ya yaymak için bu uçağı kullandı. "Dream Jet" aynı zamanda grubun başka otelleri tarafından kullanılmış ve Dünya'nın sayılı zenginlerini Roma, Paris ve Tahiti gibi lokasyonlara uçurdu.

Microsoft’un sahibi Bill Gates ile yapacağı özel görüşme için Doha’dan Seattle’a uçuş yapan HNA Grup CEO’su Adam Tan yolculukta uçağın “ev konforunu yaşattığını” söyledi.

İç tasarımının yaklaşık 120 milyon dolar masrafı olduğu tahmin edilen uçağın, en özel bölümü ise yatak odası. 42 inch televizyon bulunan yatak odasında 60 dakikaya yetecek sıcak su bulunurken, oda ses geçirmeyen özel bir maddeyle kaplandı.

Yaklaşık 16.000 kilometre menzili bulunan Jet'in içinde salon ve business bölümü de bulunuyor. Uçağın yolcu kapasitesi 30 kişiyi bulurken kabin ekibi ile beraber bu sayı 40 kişiye ulaşıyor. (CNNMoney)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler