FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin'de 40 günlük yeni yıl tatili başladı

Çin'de, 2 milyar 910 milyon kişinin seyahat etmesiyle dünyanın en büyük iç turizm hareketine yol açan 40 günlük yeni yıl tatili başladı.

Çin'de 40 günlük yeni yıl tatili başladı

Hayvan Takvimi'ne göre 8 Şubat'ta "Maymun Yılı"na girmeye hazırlanan Çin'de, "Çunyün" olarak adlandırılan 24 Ocak-3 Mart tarihlerindeki yeni yıl tatili kapsamında 2 milyar 910 milyon kişinin yurt içi seyahat yapması bekleniyor.

Çin Demiryolu Bakanlığı, Çunyün'ün ilk gününde 7 milyon kişinin tren kullanacağını açıkladı. Tatil genelinde de geçen yıla oranla yüzde 12,7 artış ile 332 milyon kişinin seyahatinde demiryolunu kullanacağı tahmin ediliyor.

Çin Merkez Televizyonu'nun (CCTV) haberine göre, aşırı yoğunluk nedeniyle en az 50 milyon kişiye "koltuksuz bileti" satıldığı, bu kişilerin trenlerde ayakta gideceği belirtildi. Diğer yandan 248 milyon kişinin karayolu, 4 milyon 280 bin kişinin gemi ve 54 milyon 500 bin kişinin ise havayolu ile seyahat edeceği kaydedildi. Çin'de, yeni yıla tüm aile üyeleriyle girme geleneği, dünyanın en büyük iç turizm hareketine yol açıyor.

12 Hayvanlı takvim nedir?

12 yılın 5 katı olan 60 yıllık devreleri ile Göktürkler, Hun Türkleri, Uygur Türkleri, Tuna Bulgarları, İdil Bulgarları tarafından kullanılan Çin kökenli olup da günümüzde Asya'da yaygın olarak kullanılır. 12 hayvanlı takvim (12x5) 60 yılda bir takvim başa döner. 60 yıllık periyoda 'çağ' denir ve 60 yılın ortalama bir insan ömrünü temsil ettiğine inanılır. 12 hayvanlı takvimde kullanılan hayvan isimleri sırasıyla şöyle;

Fare, öküz, pars, tavşan, ejderha, yılan, at, koyun, maymun, tavuk, köpek, domuz


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler