FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Daha az vergi ödüyorlar

ABD'deki kurumsal gelir vergilerinin benzeri gelişmiş ekonomilere göre çok daha yüksek olması sebebiyle büyük şirketler çoğunlukla şirket evliliklerini tercih ediyorlar.

Daha az vergi ödüyorlar

ABD'deki büyük şirketler için, yüksek miktardaki ticari vergilerden kurtulmanın en kolay yolu, şirket evlilikleri ve küçük çaplı şirketleri bünyeye katma olarak görülüyor. Böylelikle birçok şirket genel merkezini ABD dışına taşımadan daha az vergi ödeyebiliyor.

CNN Money'nin haberine göre, yurtdışında beraber çalışılan şirketler sayesinde edinilen karla ABD dışında yatırım yapılabiliyor. Böylelikle şirketlerin ABD'ye para akışı normalde olduğundan daha az olarak kaydediliyor. Bu ABD sınırları içinde vergiye tabi tutulan paranın daha az olması anlamına geliyor.

Uzmanlara göre birçok büyük şirketin bu yöntemi tercih etmesinin sebebi ABD'de kurumsal vergi oranının yüzde 35 olması. Bu oran gelişmiş ekonomilere sahip ülkeler arasında en yüksek değer.
**İşte ABD dışında 50 milyar dolardan fazla para tutan en büyük 7 şirket:** Apple: 111.3 milyar dolar General Electric: 110 milyar dolar Microsoft: 92.9 milyar dolar Pfizer: 69 milyar dolar Merck: 57.1 milyar dolar IBM: 52.3 milyar dolar Johnson&Johnson: 50.9 milyar dolar


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler