FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar TL karşısında rekor kırdı

Merkez Bankası’nın faiz indireceğine yönelik beklentilerin artmasının ardından, Dolar/TL kuru 2,42 seviyesine yükseldi. Bankaların ay sonu döviz pozisyonlarını kapatmalarının da bu durumda etkili olduğu belirtiliyor.

Dolar TL karşısında rekor kırdı

Türkiye'de Merkez Bankası'nın faiz indireceğine yönelik beklentilerin artmasının ardından, Amerikan Doları Türk Lirası karşısında tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı. Gün içinde Dolar bankalararası piyasada 2,42 TL'den işlem gördü.

Bankaların ay sonu döviz pozisyonlarını kapatmalarının da bu durumda etkili olduğu belirtiliyor.

Dolar en son 16 Aralık'ta, Türkiye'deki siyasi gerginlik ve Rus Rublesi'ndeki düşüşün de etkisi ile 2,4140 TL'den işlem görmüştü.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ise 4 Şubat'ta Para Politikası Kurulu'nu (PPK) toplayarak faiz indirimi kararı alabileceklerini söylemişti. Başçı bunun için Ocak ayı enflasyonunun beklendenden çok (1 puanın üzerinde) düşmesi gerektiğini belirtmişti.

Türkiye'de Ocak ayı enflasyon verileri Salı günü açıklanacak.

'Kur 2,50'yi geçebilir'

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte yatırımcılara gönderdiği piyasa yorumunda, Dolar/TL kurunun 2. çeyrek sonu ve 3.çeyrek başında 2.50'nin üzerine çıkabileceğini öngördü.

Ökte'nin kurda yükseliş beklemesinin iki temel gerekçesi var.

Bunlar; ABD Merkez Bankası'nın (FED) Nisan ya da Mayıs ayında "şahin" konuşmalara başlayarak, faiz artırım sürecine geçtiği sinyalini piyasalara vereceği beklentisi ve FED'in Haziran toplantısında 25 baz puan faiz artırımı yapacağı öngörüsü.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler