FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Park Bravo, Nine West'i sattı

Türkiye'nin önde gelen hazır giyimcilerinden Park Bravo, grup bünyesinde yer alan ayakkabıcı Nine West'i Dubaili Landmark Grup'a sattı. Satışın netleşmesi için Rekabet Kurulu'ndan karar bekleniyor.

Park Bravo, Nine West'i sattı

43 yıllık hazır giyim devi Park Bravo, önemli bir satışa imza attı. Uzun süredir çeşitli anlaşma ve ortaklık arayışları için yabancılarla temaslarda bulunan şirket, aradığı ortağı Körfez'den buldu. Yaklaşık 5 milyar dolar cirosu ile perakende ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren Dubaili Landmark Grup, gerekli onayın çıkmasının ardından Türkiye'de faaliyet göstermeye başlayacak.

ÖZÇOBAN YÖNETİMDE KALACAK

Satışın netleşmesi için Rekabet Kurulu'ndan karar bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre yapılan satış sadece Park Bravo bünyesinde bulunan ayakkabı devi Nine West'i kapsıyor.

Landmark ile yapılan görüşmeler Nisan ayından bu yana sürerken, gelinen noktada yüzde 88'lik hissenin satışı yönünde el sıkışıldı. Kalan yüzde 12'lik hisse ise Park Bravo'nun patronu Kamil Özçoban'da kalacak. Satış sonrası yönetim Dubaili gruba geçecek, Ancak Özçoban yönetimde yer almaya devam edecek.

Türkiye genelinde 42 mağazası ve 24 corner'ı bulunan ayakkabıcı Nine West'in yurtdışında da 12 şubesi var. Bu şubelerin beşer tanesi Romanya ve Kazakistan, iki tanesi de Azerbeycan'da bulunuyor.

DUBAİLİ DEV BİR GRUP

Nine West ile Türkiye'ye girme hazırlığı yapan Landmark grubun toplam cirosu 4.7 milyar dolar. 19 ülkede faaliyet gösteren grup perakende ve hizmet sektörülerine odaklanmış durumda. Gruptaki çalışan sayısı ise 40 binden fazla.

Grubun çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren Centrepoint, Babyshop, Shoe Mart, Splash, Lifestyle ve Beautybay gibi markaları bulunuyor. Grup aynı zamanda VCitymax otellerinin de sahibi konumunda. (HÜRRİYET)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler