FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dünya borç altında boğuluyor'

Goldman Sachs Varlık Yönetimi Avrupa Başkanı Wilson," Dünya borç altında boğuluyor. Birçok ülke ekonomisi çok fazla borcun tehditi altında" dedi.

'Dünya borç altında boğuluyor'

Dünyanın önde gelen yatırım bankası Goldman Sachs küresel borç uyarısında bulundu. Goldman Sachs Varlık Yönetimi Avrupa Başkanı Andrew Wilson, dünyanın aşırı borç altında boğulduğunu söyledi.

Andrew Wilson," Dünyada yer alan ülkelerinin ekonomileri çok fazla borcun tehditi altında. Borcu düşürmek için ekonomik büyüme önemli ancak demografik değişim ve ekonomik politikalarda köklü değişimler gerekli" dedi.

Yaşlanan nüfus riski

The Telegraph'ın internet sitesinde yer alan habere göre, Wilson sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD, Japonya ve Avrupa'nın büyük ekonomilerin demografik yapısı devasa borcun nasıl ödeneceği konusunda soru işaretleri taşıyor. Bu ülkelerde yaşam beklentisi hızlı yükselirken, geçmişte olduğu gibi borcu döndürecek genç ve çalışan popülasyonunun bulunmayışı büyük bir risk teşkil ediyor."

Wilson ABD, Japonya ve Avrupa'da yaşlanan nüfusun da borcun ödenebilirliği konusunda soru işaretleri yarattığını kaydetti. Wilson ayrıca Fed'in faiz artışı ile piyasada oynaklığın artacağını da öngördü.

Ülkelerin borçlarının gayrisafi yurtiçi hasılaya oranını gösteren harita.Bordo renk en fazla borcu olan ülkeleri gösteriyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler