FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Merkez Bankası mesajdan nasibini almadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın dün açıkladığı yarım puanlık faiz indirimini yeterli bulmadığını ifade ederek, "Merkez Bankası verilen mesajlardan nasibini almış değil" dedi. Erdoğan yatırımlar için daha düşük faizin gerektiğini söyledi.

Erdoğan: Merkez Bankası mesajdan nasibini almadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın dün açıkladığı yarım puanlık faiz indirimini yeterli bulmadığını ifade ederek, "Merkez Bankası verilen mesajlardan nasibini almış değil" dedi.

Erdoğan Etiyopya'ya hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken Merkez Bankası'na "Vatandaşı aldatmanın anlamı yok" diyerek seslendi ve yatırımların artabilmesi için Türkiye'nin daha düşük faiz oranlarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Merkez Bankası dün politika faizini yüzde 8,25'ten yüzde 7,75'e düşürmüş, faiz indiriminin önünü açan en önemli gelişmenin de petrol fiyatlarındaki düşüş olduğunu vurgulamıştı.

Erdoğan geçtiğimiz hafta da Merkez Bankası'nı eleştirmiş ve "Dünyada herkes faizleri indirirken bizim merkez bankamız hala aynı yerde duruyor, inmiyor, neyi bekliyorsun sen?" demişti.

Faiz kararının ardından da eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Ne kadar ucuz üretim yapabilirsek iç piyasada da imkânlarımız artacaktır" dedi.

Siyasi cepheden gelen eleştirilerin Merkez Bankası'Nın bağımsızlığına müdahale olduğu iddialarına da yanıt veren Erdoğan, "Merkez bankası yaptıklarıyla eleştirilemez değildir, yanlış adımlar attıkça bu eleştirileri de alacaktır. Bu konuda Cumhurbaşkanı olarak bu hassasiyeti sürdüreceğim... Canımı yakan konulardan biri de bu yüksek faiz uygulamasıdır" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler