FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fitch'ten deflasyon uyarısı

Son günlerde Türkiye'de 'kredibilite' tartışmaları yaratan kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, Euro Bölgesi'nde yaşanan deflasyon görünümünün artan bir risk olduğu uyarısında bulundu.

Fitch'ten deflasyon uyarısı

Fitch'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Avro Bölgesi'nde enflasyonun Eylül 2012'deki yüzde 2,6'dan Ağustos 2014'de yüzde 0,3'e gerilemesi durumunun, deflasyon görünümü üzerinde anlamlı ve artan bir risk olduğu ifade edildi.

Fitch'in Avro Bölgesi için deflasyondan ziyade düşük enflasyonu baz aldığına yer verilen açıklamada, "Japonya tarzı" uzayan bir deflasyonun, alternatif şok senaryosu olabileceğine değinildi.

Açıklamada, olası deflasyonun küresel ülkelerin notu üzerinde etkisi olacağına işaret edilirken, "Avro bölgesinde, düşük enflasyon tamamiyle geçici faktörlerle açıklanamaz. Düşük talep, geniş üretim açığı, yüksek işsizlik, yüksek borç yükleri ve zayıf büyüme beklentileri Avro Bölgesinin ekonomisinin zayıflığını yansıtıyor" değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Avro Bölgesinin kredi notları için artan bütçe açığı ve zayıf nominal Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyümesinin temel endişe kaynağı durumunda olduğu aktarıldı.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler