FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'dan önemli israf kararı

Yeni çıkan kanunla birlikte Fransa’da süpermarketler satılmayan, son kullanma tarihi yaklaşan gıdaları yardım kuruluşlarına bağışlamak zorunda kalacak.

Fransa'dan önemli israf kararı

Kanuna uymayanları 75 bin euro para cezası bekliyor. Bu yasayla birlikte 2025 yılına kadar ülkede gıda israfının ortadan kalkması bekleniyor.

Fransa’da gıda israfına karşı önemli bir yasa meclisten geçti. Eski Gıda Bakanı Guillaime Garot’un verdiği süpermarket teklifi yasalaştı. Buna göre Fransa’da büyük süpermarketler son kullanma tarihi geçmesine az bir süre kalan ve elde kalan gıdaları bağışlamak zorundalar.
75 BİN EURO CEZA

Yasaya göre 400 metrekareden büyük alana sahip olan süper marketler yardım kuruluşlarıyla sözleşme imzalamak durumunda kalacaklar. Yiyeceklerin yardım kuruluşlarına devrini içeren bu sözleşmeye uymayanlar 75 bin euro (Yaklaşık 225 bin TL) para cezası ödeyecek.
20 KG-30 KG CEZA

Söz konusu yasayla birlikte 2025 yılına kadar ülkede gıda israfının önüne geçilmesi planlanıyor. Araştırmalara göre Fransa’da yılda kişi başına 20 kg-30 kg arası yemek israf ediliyor.(Daily Mail)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler