FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Haziran ayında enflasyon beklentilerin altında: % 10,90

Türkiye'de Haziran ayında enflasyon yıllık yüzde 10,90 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre Tüketici Fiyatları Endeksi'nde Haziran ayında bir önceki aya göre ise yüzde 0,27'lik düşüş görüldü.

Haziran ayında enflasyon beklentilerin altında: % 10,90

Türkiye'de Haziran ayında enflasyon yıllık yüzde 10,90 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre ise yüzde 0,27'lik düşüş görüldü.

Sürpriz büyüme uzun vadede sürdürülebilir mi?Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 5 büyüdüReuters'ın 13 kurumun katılımıyla yaptığı ankete göre, Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) Haziran ayında medyan bazında yüzde 0,1 artış bekleniyordu.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre ise Haziran ayında yıllık enflasyonun yüzde 11,20, aylık enflasyonun yüzde 0,10 olması bekleniyordu.

Mayıs ayında ise enflasyon yıllık yüzde 11,72, aylık olarak ise yüzde 0,45 olarak gelmişti.

Yıllık enflasyon Nisan ayında dokuz yılın zirvesi olarak yüzde 11,87'yi görmüş, ardından Mayıs ayı itibariyle düşüşe geçmişti.

Aylık en fazla düşüş giyim ve ayakkabıda

TÜFE'de bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 14,34 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda oldu.

Bu ana harcama grubunun ardından yıllık olarak en yüksek artışı gösteren diğer kalemler yüzde 14,07 ile ulaştırma, yüzde 12,66 ile sağlık, yüzde 11,84 ile çeşitli mal ve hizmetler oldu.

Aylık olarak en fazla yükseliş gösteren ana harcama grupları ise yüzde 1,03 ile lokanta ve oteller, yüzde 0,52 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 0,48 ile ev eşyası ve konut oldu.

Aylık en fazla düşüş gösteren grup ise yüzde 1,25 ile giyim ve ayakkabı oldu.

İşçilere zam oranı açıklandı

Diğer yandan Başbakan Binali Yıldırım, işçilere yapılacak zam oranının 2017'de ilk 6 ayda yüzde 7,5, ikinci altı ayda yüzde 5 olacağını açıkladı.

200 bin kamu işçisini ilgilendiren kamuda toplu iş sözleşmelerinin imza töreninde konuşan Yıldırım, yeni düzenleme ile en düşük kamu işçisi maaşı ile en düşük memur maaşının birbirine eşitleneceğini belirtti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler