FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hintli pilotlar isyan bayrağını açtı

Hindistan’ın en büyük havayolları firmalarından bir tanesinde çalışan pilotlar, aynı havayolu firmasında çalışan yabancı iş arkadaşlarından daha az maaş aldıkları gerekçesiyle iş bırakma kararı alabilir.

Hintli pilotlar isyan bayrağını açtı

Jet Airways’de çalışan 1000’den fazla pilotu temsil eden Ulusal Pilot Sendikası yaptığı açıklamada bu tutumun ayrımcılığa karşı bir duruş olduğunu belirtirken, Hintli pilotların yabancı pilotlara göre daha uzun saatlerde daha az ücrete çalıştığını vurguladı.

UPS başkanı D. Balaraman CNNMoney’e yaptığı açıklamada yabancı pilotların 8 hafta çalışıp 2 hafta izin kullandıklarını, buna karşılık Hintli pilotların 11 hafta çalışmak zorunda kaldığını ifade etti.

Sendika, geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren üyelerine yabancı pilotlarla aynı kokpiti paylaşmayı durdurmalarını önerirken, grev seçeneği ise bu hafta içerisinde havayolu yönetimiyle yapılacak toplantıya kadar masadan kaldırıldı. Görüşmeden çıkacak sonuca göre ise sendika yol haritasını belirleyecek. Balaraman “ Kararımızı yapacağımız görüşmelerden sonra alacağız. Çalışma şartlarımızın iyileştirilmesini, yabancı iş arkadaşlarımıza benzer şartlarda çalışmak istiyoruz” dedi.

Jet Airways’den yapılan açıklamada ise yüksek maaşlı yabancı pilotların işe alınmasının gerekliliğinden bahsedilirken, Hintli pilotların filolarında bulunan Boeing 737s gibi bazı uçakları uçuramadıklarına değinildi. Havayolu firması sözcüsü, bünyelerinde bulundurdukları 2000 pilotun sadece %8 lik diliminin yabancı olduğunu ifade ederken geçtiğimiz 16 ay içerisinde 400 pilotu da işe aldıklarını açıkladı.CNNMoney

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler