FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere Merkez Bankası çalışanlarından 50 yıl sonra ilk kez grev kararı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) çalışanları yaptıkları oylamada, daha yüksek maaş artışı elde edebilmek için, son 50 yıldır ilk defa greve gitme kararı aldılar ve İngiltere'de kamu sektörü maaşlarına yönelik sıkı kontrollere karşı baskıyı artırdılar

İngiltere Merkez Bankası çalışanlarından 50 yıl sonra ilk kez grev kararı!

İngiltere'nin en büyük sendikası olan Unite, 323 yıllık kurumdaki bakım ve güvenlik görevlilerinin yüzde 1 maaş artışı almalarının ardından, 31 Temmuz'dan itibaren dört gün süreyle greve gitme kararı aldıklarını bugün açıkladı.

Bu tarihler, BoE'nin bir sonraki para politikası toplantısını da kapsıyor. İngiltere Başbakanı Theresa May'in üzerinde, 2013 yılından bu yana kamu çalışanları için yürürlükte olan yüzde 1'in altında ücret artışlarının değişmesine yönelik baskı gittikçe artıyor.

Grevin hayata geçmesi, ücret artışları beklentilerine özellikle önem veren BoE'yi mahçup edebilir. BoE tarafından yapılan açıklamada, "Grev gerçekleşirse, bankanın tüm bölümlerinin verimli bir şekilde faaliyet göstermesi için planlarımız var. Olumlu bir sonucun ortaya çıkması umuduyla Unite ile görüşmelere devam edeceğiz" denildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler