FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere'de işsizlik son 6 ayın en düşüğünde

İngiltere'de işsizlik Temmuz ayına kadarki 3 aylık süre zarfında bir önceki döneme göre yüzde 6,4'ten yüzde 6.2'ye gerileyerek, 2008'den bu döneme kadarki en düşük seviyeye indi.

İngiltere'de işsizlik son 6 ayın en düşüğünde

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) verilerine göre, İngiltere'de temmuz ayına kadarki üç aylık süreçte yüzde 6,4'ten yüzde 6,2'ye gerileyerek, beklentilerin üstünde bir düşüş gösterdi.

ONS açıklamasında bu dönemde kaydedilen düşüşün 2008 yılının eylül-kasım döneminden beri görülen en düşük seviye olduğunu vurgulandı. İngiltere'de temmuz ayında kadarki üç aylık dönemde işsiz sayısı 146 bin kişi azalarak toplam 2,02 milyona geriledi.

Bu arada resmi rakamlara göre bu yılın ağustos ayında işsizlik başvurusunda bulunanların sayısı ise 37 bin 200 kişi azalarak 996 bin 500'e düştü.

Konuya ilişkin olarak sosyal iletişim platformu Twitter üzerinden mesaj yayınlayan İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, "Bugün açıklanan rakamlar tam istihdam konusunda ileriye doğru bir adım Fakat hala yapılacak çok şey var” değerlendirmesinde bulundu.

AA

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler