FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

iPhone satışları düşüyor

Teknoloji devi Apple şirketinin iPhone satışlarındaki büyüme yavaşladı. Şirket satışların ilerideki çeyrekte azalacağını söyledi. Buna rağmen Apple ciro ve kar oranlarında rekora ulaştı.

iPhone satışları düşüyor

Teknoloji devi Apple şirketi akıllı telefon iPhone satışlarındaki büyümenin yavaşladığını ve bu yıl içinde düşmeye başlayacağını söyledi.

Apple'ın 2007'den bu yana ürettiği iPhone telefonlarının satışları bugüne kadar hiç düşüş yaşamamıştı.

Şirket, mali yılın ilk çeyreğinde 74,8 milyon iPhone sattığını, geçen yılın aynı döneminde bu sayının 74.5 milyon olduğunu açıkladı.

Şirketin bir sonraki çeyrekteki cirosunun 50 ile 53 milyar dolar arasında olması bekleniyor. Geçen yıl aynı dönem için Apple'ın cirosu 58 milyar dolardı.

Bu Apple'ın iPhone'u piyasaya sürdüğü 2007 yılından bu yana satışlardaki ilk düşüş olacak.

Şirket rekora ulaştı

iPhone satışlarının ilk çeyrekte 75 milyonun altına düşeceği yönündeki beklentilere karşın şirket bu çeyrekte rekora ulaştı.

26 Aralık'a kadarki üç aylık süreçte Apple'ın cirosu 75.9 milyar dolar ve net karı 18.4 milyar dolar oldu.

İki rakam da şirketin kaydettiği en yüksek oranlar.

iPhone satışları şirketin cirosunun yüzde 68'ine denk geliyor.

Apple'In patronu Tim Cook "iPhone, Apple Watch ve Apple TV'nin tüm zamanların rekor satışına ulaştığını" söyledi.

Ancak şirketin üst düzey finans yöneticisi Luca Maestri şirketin "çok zor bir makroekonomik ortamda çalıştığını" ifade etti.

"iPhone adet satışlarının bu çeyrekte düşeceğini" söyeleyen Maestri, bu üç aylık dönem dışında tahminde bulunmadıklarını da ekledi.

Güçlü ABD dolarının Apple'ın satışlarını etkilediğini düşünen Maestri, şirketin cirosunun bu nedenle 5 milyar dolar kaybettiğini belirtiyor

Apple satışlarının neredeyse dörtte biri Çin'de gerçekleşiyor.

Bu oran tüm Avrupa satışlarından fazla.

Apple'ın Çin, Hong Kong ve Tavyan'daki satışları yüzde 14 oranında arttı ancak bu sayı geçen yıl yüzde 70'lik artıştan çok daha düşük.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler