FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş dünyasında 'Ebola' endişesi

Ebola virüsü nedeniyle ölüm sayısındaki artış ve yetkililerin 'her hafta 10 bin kişinin virüsü kapma tehlikesi'nin olduğuna yönelik uyarıları iş çevrelerini de endişelendiriyor.

İş dünyasında 'Ebola' endişesi

Düşünün ki, bir şirketin patronusunuz. Çalışanlarınızdan biri geliyor ve Ebola virüsü kaptığını söylüyor. Bu durumda ne yapardınız?

Ebola virüsü nedeniyle ölüm sayısındaki artış ve yetkililerin 'her hafta 10 bin kişinin virüsü kapma tehlikesi'nin olduğuna yönelik uyarıları, bu soruyu sektörden herkese sordurmaya başladı. Ve bu sorunun cevabı hiç de basit değil...

Aon Risk Çözümleri adlı danışmanlık firmasının Başkan Yardımcısı Randy Nornes, "Yaygın bir hastalık potansiyel olarak bir iş ortamındaki bütün ögeler için tehlike arz eder." diyor ve ekliyor:

"Virüsü kapmış birini çalışma ortamınızdan uzak tutabilirsiniz. Peki ya virüslü kişi diğer çalışanlarla bir etkileime girdiyse...Tüm çalışanlarınızı uzaklaştıramazsınız ya."

ABD'nin Ohio eyaletindeki Akron firması, çalışanlarından birinin, Teksas'da Ebola testi sonucu 'pozitif' çıkan bir hemşire ile temasta bulunması sonucu alarma geçerek, çalışanına 3 hafta ücretli izin vermişti. 3 hafta Ebola virüsü kapmış biriyle temasta bulunan birinin virüsü kapıp kapmadığını anlamak için yeterli bir süre. Çünkü, virüsün bulaşıp bulaşmadığı bu 21 günlük izolasyon döneminde ortaya çıkıyor.

Bunun gibi durumlara hazırlıksız yakalanmamak için, ABD'li danışmanlık şirketleri, görev paylaşımı konusunda şirketlerin çok iyi organize olması gerektiğini, olası bir hasta çalışanın yokluğunda şirket operasyonlarının devamlılığının ancak doğru görev dağılımı sayesinde sağlanabileceğini belirtiyor.

Yahoo Finance

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler