FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katar krizin "asıl" nedeninden vazgeçmiyor

Bazı uzmanlara göre Körfez krizinin asıl nedeni Katar'ın doğalgaz rezervini artıracak olması.. Katar hükümetinden bugün yapılan açıklamada 2024 yılına kadar yılda 100 milyon ton doğalgaz üretileceği açıklandı.

Katar krizin "asıl" nedeninden vazgeçmiyor

Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinin diplomatik ilişkilerini keserek ambargo uyguladığı Katar önümüzdeki bir kaç yıl içinde doğalgaz üretimini yüzde 30 oranında arttırmayı planladığını açıkladı.

Katar basında yer alan haberlere göre Katar Petrolleri Başkanı Saad Sherida Al Kaabi düzenlediği basın toplantısında Katar’ın 2024 yılına kadar yılda 100 milyon ton doğalgaz üreteceğini belirtti.

Katar’ın daha önce duyurduğu, ülkenin kuzey gaz sahasının güneyindeki yeni gaz projesinin gerçekleşmesiyle birlikte Katar’ın gaz üretimi günde 6 milyon varil petrol eşdeğeri artacak.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış gaz üreticisi olan Katar’ın bugünkü yıllık 77 milyon ton olan üretimi yeni proje ile birlikte 100 milyon tona ulaşmış olacak.

Dünyanın en büyük doğalgaz kaynaklarından birine sahip olan Katar ile İran'ın 2013'den bu yana ilişkileri iyi durumda. Uzmanlara göre, bu durum ABD ve Suudi Arabistan'ı etkiliyordu çünkü 2013'te kurulan bu ittifak bölgedeki dengeleri değiştirebilirdi. Katar ve İran'ın dünyanın en büyük doğalgaz sahasını üretime açma kararı, Körfez'deki krizin gizli nedenlerinden biri. Dünya Gazetesi

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler