FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lagarde uyardı:Tavuk gibi közleneceğiz

IMF Başkanı Christine Lagarde, 'Eğer yapılması gerekenden tavuklar gibi topluca kaçarsak, hepimiz tavuk gibi pişeceğiz, közleneceğiz' dedi.

Lagarde uyardı:Tavuk gibi közleneceğiz

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, iklim değişikliğiyle mücadelede geç kalınmasının insanlığın kaderini değiştireceğini belirterek, "Eğer yapılması gerekenden tavuklar gibi topluca kaçarsak, hepimiz tavuk gibi közleneceğiz" dedi.

Lagarde, Peru'nun başkenti Lima'da düzenlenen IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında gerçekleştirilen "İklim Değişikliği" temalı konferansa katıldı.

Karbon vergisinin çevre dostu "yeşil" yatırımlar için gelir kaynağı olabileceğini savunan Lagarde, bu konuda maliye bakanlarına destek verilmesi gerektiğini dile getirdi. Lagarde, "Eğer yapılması gerekenden tavuklar gibi topluca kaçarsak, hepimiz tavuk gibi pişeceğiz, kızaracağız, közleneceğiz" diye konuştu.

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim de birçok ülkenin doğru fiyatlama için karbon vergisine acilen ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Biz ülkelere fosil yakıtlarına uygulanan teşvikleri kaldırmaları için yardımcı olmaya çalışmaktayız. Düşen petrol fiyatları da bunu başarmak için mükemmel bir fırsat yarattı. Ancak politikacılar, otobüs ve taksi şoförlerinin yolları kapatmasını sevmiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

BM İklim Değişikliği Sözleşmesi Genel Sekreteri Christiana Figueres ise aralık ayında Paris'te düzenlenecek iklim değişikliği konferansının bu konuda mihenk taşı olacağına dikkati çekerek, şu an itibarıyla 146 ülkenin iklim değişikliğiyle mücadelede gerekeni yapmayı taahhüt ettiğini ancak bunun sera gazı salınımını kabul edilebilir seviyeye indirmek için yeterli olmadığını bildirdi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler