FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musk'ın yeni hedefi online müzik platformu

Mars'a koloni kurmak, Afrika'ya bedava internet getirmek ve elektrikli sürücüsüz otomobil üretmek üzerine çalışan Elon Musk'ın yeni hedefi online müzik platformu

Musk'ın yeni hedefi online müzik platformu

Son yüzyılın en büyük dâhileri arasında gösterilen Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla Motors, elektrikli sürücüsüz otomobillerden sonra online müzik platformlarına da el atıyor.

Recode'un haberine göre Tesla, otomobillerinde kullanacağı müzik servisinin lisanları için farklı müzik şirketleriyle görüşüyor. Kimlerle çalışılacağı henüz netlik kazanmasa da ilk etapta online radyo hizmeti sunan Pandora modeli kullanılabilir.

Tesla'dan yapılan açıklamada "Araç içi deneyime çok önem veriyoruz. Bu nedenle müşterilerimiz istedikleri kaynaktan müzik dinleyebilmeli. Hedefimiz müşterilerimiz için maksimum mutluluğu sağlamak" denildi.

2016 yılında 76 binin üzerinde araç satan Tesla, yeni modeli Model 3 için 400 bin ön sipariş aldı. Bu yüksek talep müzik şirketleri için yeni bir pazar oluştururken, en çok kullanılan online müzik platformlarından Spotify'ın üye sayısı 50 milyon, Apple'ınki 27 milyona ulaşmış durumda.

Mars'ta koloni kurmayı hedefleyen SpaceX'in de sahibi Musk, online müzik platformlarıyla ilgili Tesla modellerinin üst düzey ses teknolojileri ve interneti başarılı bir müzik servisi ile birleştirmek istediğini söylemişti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler