FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otomotiv devi Tata'da kriz alarmı çalıyor

Jaguar ve Land Rover'ın üreticisi Tata Motors'un CEO'su şirket çalışanlarına yazdığı mektupta "kriz durumundayız" açıklaması yaptı

Otomotiv devi Tata'da kriz alarmı çalıyor

Yaklaşık 10 yıl önce İngiliz otomotiv devleri Jaguar ve Land Rover'ı satın alan Hindistan'ın en büyük otomobil üreticilerinden Tata Motors "kriz" alarmı verdi.

Şirketin CEO'su Guenter Butschek, çalışanlarına yazdığı mektupta ticari araç segmentinin piyasadaki gücünü kaybettiğini, büyümenin zayıfladığını ve bir "kriz durumunda" olduklarını açıkladı.

Uzmanlara göre şirketin Hindistan dışındaki başarıları, "evdeki" krizi maskelemeye yeterli olmayabilir. Jaguar Land Rover çift haneli büyüme gösterirken, küresel perakende satışlar geçen ay yüzde 11 , Çin'de ise yüzde 65 yükseldi. Ancak diğer denizaşırı satışlar son bir yılda yüzde 8 geriledi. Kuzey Amerika ve Avrupa'da şirketin büyümesi tek hanede kaldı.

Tata Motors'un en fazla gelir getiren ticari araç satışları, Hindistan piyasasının neredeyse yüzde 50'sini elinde tutuyor. Ancak bu oran, yaklaşık 10 yıl önce yüzde 65'ti.

Şirketin temerrüt oranı yükseldikçe, borç verenler de koşulları sıkılaştırdı. Bu durum, satışların düşmesine finans birimi net kârının geçen yıl yüzde 47 gerilemesine neden oldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler