FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Penceresiz uçak 10 sene içerisinde göklerde

İngiliz bir havacılık şirketi daha önce Parisli bir firma tarafından tasarlanan 'penceresiz uçak' konseptini hayata geçirmeyi planlıyor.

Penceresiz uçak 10 sene içerisinde göklerde

Sadece birkaç ay önce Paris'te bir tasarım şirketi tarafından geliştirilen 'penceresiz uçak' konsepti ezberleri bozarak görenleri hayrete uğratmıştı.

Kulağa çok gerçekleştirilebilir gelmeyen bu konsepti beğenen İngiliz havacılık şirketi Centre for Process Innovation (CPI), 'penceresiz uçak' konseptini kullanarak başlatacağı projeyi 10 sene içinde sonlandırmayı hedefliyor.

Uçakta pencere yerine HD görüntü imkanı sağlayan OLED ekranlar olacak. Yolcular böylece, hava olayları da dahil olmak üzere etraflarında olup biten birçok şeyi izleyebilecek.

Pencere yerine yerleştirilecek paneller aracılığıyla izlenebilen görüntü, uçağın dışına yerleştirilen kameralar yardımıyla elde edilecek. Böylelikle yolcular, görüntüde herhangi bir bozulma olmadan panoramik olarak etrafını izleyebilecek. Yolcular için ayrıca, görüntü ayarlamaları yapabilecekleri bir araç da geliştirilmesi planlanıyor.

Proje başarılı olursa, 10 sene içerisinde, yolcular penceresiz uçaklarla seyahat edebilecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler