FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petrol fiyatları 50 doların altına indi

Petrol fiyatları, ABD'de arz artışına ilişkin endişelerin OPEC'in üretim kısıntılarını dengelemesi ile 50 doların altında tutundu

Petrol fiyatları 50 doların altına indi

Petrol fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, ABD'de güçlenen arza karşılık OPEC ve ortaklarının üretim kısıntılarını uzatmasına çevirmeleri ile birlikte varil başına 50 doların altında tutundu.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta yüzde 0.6 düştü ve düşüşünü ikinci güne taşıdı. ABD'de ham Petrol stoklarının düşüşünü sekizinci haftaya taşıması beklenirken, üreticiler kaya Petrol ü sahalarıonda aktif Petrol sondaj kuşesi sayısını artırıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da Suudi Arabistan veliaht prensi Mohammad bin Salman ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, OPEC öncülüğünde üretim kısıntısı anlaşmasının dünya hidrokarbon piyasasında durumun istikrar kazanmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Petrol , Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının arz kısıntılarını dokuz ay daha uzatmasının daha fazlasını uman yatırımcıları hayalkırıklığına uğratması ile birlikte Perşembe günü sert bir düşüş gösterdikten sonra biraz zemin kazandı. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, kısıntıların işlemekte olduğunu ve küresel stokların gelecek yılın başında beş yılın ortalamasına düşmesini beklediğini söyledi.

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Piyasa OPEC'in anlaşmaya uyumunu gözleyecek ve stokların düşüp düşmediğini görmek için haftalık ABD'de açıklanan haftalık verilere bakacak," dedi ve "ABD'de üretim yukarı yönde eğilim gösterirken, fiyatların yeniden 50'li doların alt seviyelerine inmesini bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Temmuz vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında, 30 sent düşerek, Hong Kong saati ile 11:17'de varil başına 49.36 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamasının yüzde 10 altındaydı. Kontrat Perşembe günü 14 sent kaybederek 49.66 dolardan kapandı. Pazartesi günü tatil olmasından dolayı ABD'de kapanış olmadı.

Vadesi Çarşamba günü dolacak olan Temmuz vadeli Brent Petrol ü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 27 sent ya da yüzde 0.5 düşerek varil başına 51.57 dolara indi. Küresel gösterge brent Petrol ü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.21 dolar primli işlem gördü. Daha aktif işlem gören Ağustos kontratı 25 sent düşerek 51.99 dolara indi.Bloomberg


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler