FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petrol kazançlarını arttırmaya devam etti

Petrol, Suudi Arabistan ve Rusya'nın küresel arz fazlasının azalmakta olduğu yönündeki açıklamalarının ardından kazançlarını artırdı

Petrol kazançlarını arttırmaya devam etti

Petrol , Suudi Arabistan ve Rusya'nın yatırımcıları OPEC ve ortaklarının koordineli üretim kısıntısının küresel arz fazlasını azaltmakta olduğuna ikna etme çabaları ile birlikte yükselişini sürdürdü.

Vadeli Petrol kontratları, Cuma günü yüzde 0.4 değer kazandıktan sonra yüzde 0.7 kadar daha yükseldi. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, Kazakistan'da Rus mevkidaşı Alexander Novak ile yaptığı ortak basın toplantısında, stokların azalmakta olduğunu ve kısıntıların önümüzdeki üç ila dört ayda hızlanacağını söyledi. Novak ise, Rusya'nın piyasayı dengeye kavuşturmak için elinden geleni yapacağını belirtti.

Petrol , ABD'de artan arzın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu diğer bazı üretilerin üretim kısıntılarını dengeleyeceği endişeleri ile varil başına 50 doların altında seyrediyor. Baker Hughes Inc.'nin Cuma günü açıkladığı verilere göre, ABD'de aktif Petrol sondaj kuyusu sayısı 21 hafta üst üste arttı ve 30 yılın en uzun artış dönemini gerçekleştirdi.

Hong Kong'da Nomura Holdings Inc. analisti Gordon Kwan, "Küresel stoklar sakin bir şekilde azalıyor, bu azalma henüz ve çok yüksek seviyelerden başladı," dedi ve "OPEC'in üretim kısıntılarının boyutunu artırmasına grek yok, zira son isteyecekleri şey, fiyatlarda büyük, sürdürülemez bir artış" şeklinde görüş bildirdi.

Temmuz vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında, 32 sent yükselerek varil başına 46.15 dolara kadar çıktıktan sonra, Hong Kong saati ile 11:59'da 46.12 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yakınındaydı. Fiyatlar Cuma günü 19 sent yükselişle 45.83 dolardan kapandı ve haftalık kaybını yüzde 3.8'e daralttı.

Ağustos vadeli Brent Petrol ü, 36 sent ya da yüzde 0.8 yükselerek varil başına 48.51 dolara kadar çıktı. Fiyatlar geçen hafta yüzde 3.6 düştü. Küresel gösterge Brent Petrol ü, Ağustos vadeli WTI'a kıyaska 2.11 dolar primli işlem gördü.Bloomberg

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler