FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polise bir milyon euro miras bıraktı

Almanya’da adı açıklanmayan bir kadın Duisburg polis teşkilatına bir milyon euro miras bıraktı. Cömert vatandaşın vasiyetnamesinde paranın kanunsuzluklarla mücadelede kullanılmasını istediği yer aldı.

Polise bir milyon euro miras bıraktı

Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan haberde, ilk etapta polis teşkilatının bu parayı yasal olarak kabul edip edemeyeceğinin araştırıldığı yer aldı.

Polis sözcüsü Ramon van der Maat, yerel WAZ gazetesine yaptığı açıklamada "bu para bizim düşeşimiz oldu" derken, polis memurlarının yaşlı kadınla herhangi bir bağlantıları olmadığını söyledi.
Parayı kabul ettiler

Öte yandan Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı Duisburg polis teşkilatına mirası kabul edebileceklerini bildirdi. Bu kadar yüklü miktardaki paranın hediye edilmesi, başka koşullarda rüşvet olasılığını düşündürürken, bu olayda bu tür bir olasılığın olamayacağı belirtildi.

Haberde, polisin hediye parayla ne yapacağına henüz karar verilmediği yer alırken, yaşlı kadının yakınlarının karşı dava açabilecekleri bildirildi.

Polis sözcüsü, paranın önümüzdeki yıldan itibaren kullanılabileceğini söylerken, Duisburg’daki tüm polis karakollarına paranın nerelere harcanabileceği konusunda fikir beyan etmelerinin istendiğini belirtti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler