FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Portekiz IMF'ye olan borçlarını erken ödemek istiyor

Portekiz, Haziran bitmeden IMF'ye 1 milyar euro erken ödeme yapmak için onay bekliyor. Onay alınır alınmaz Haziran ayının sonuna kadar IMF'ye 1 milyar euro ödeme yapılması bekleniyor

Portekiz IMF'ye olan borçlarını erken ödemek istiyor

Yunanistan'dan Ukrayna ve Moğolistan'a birçok ülke IMF borçlarıyla sorun yaşarken Portekiz hükümeti erken ödeme yapıyor.

Portekiz Maliye Bakanı Ma¡rio Centeno tarafından yapılan açıklamada, AB Maliye Bakanları Konseyi'nin onaylaması durumunda Haziran ayı sonuna kadar IMF'ye 1 milyar euro tutarında erken ödeme yapılmasının planlandığı ifade edildi.

Portekiz Hükümeti 23 Mayıs tarihli Eurogroup toplantısında finansal yardım programı kapsamında IMF'den sağlanan kredi borcuna yönelik önümüzdeki 30 aylık döneme ilişkin olarak 10 milyar euro utarında erken ödeme yapmayı talep etmişti.

2015'te başladı

Portekiz IMF'den sağlanmış olan 26 milyar euro tutarındaki kredi borcuna yönelik olarak 2015 yılında erken ödeme yapmaya başlamıştı ve şu ana kadar 14,5 milyar euro fazla ödemede bulundu. Finansal yardım programı kapsamında 52 milyar euro tutar ise Avrupa Finansal İstikrar Fonu ve Avrupa Finansal İstikrar Mekanizmasından sağlandı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler