FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rupert Murdoch'ın Sky hayalleri 2018 sonrasına erteleniyor

Rupert Murdoch’ın İngiliz televizyon kanalını alma hayali 2018 yılına kadar hayal olarak kalacak gibi gözüküyor.

Rupert Murdoch'ın Sky hayalleri 2018 sonrasına erteleniyor

Murdoch’ın sahibi olduğu 21st Century Fox( FOX)‘un 15 milyar dolar karşılığında Sky’ı bünyesine katma planı İngiliz yetkililerin yaptığı denetlemelerin beklenenden daha uzun süreceği anlaşılması nedeniyle şimdilik suya düştü.

Sorunla ilgili yakın kaynaklara dayandırılan bilgiye göre denetlemelerin uzamasının nedeni olarak Murdoch’ın Sky’ın editöryel bağımsızlığını korumak adına yeni imtiyazlar sunmayı reddetmesi gösterildi.

İngiltere Kültür Bakanı Karen Bradley geçen ay yaptığı açıklamada, Murdoch ailesinin İngiltere medyasındaki güçlü etkisine dair endişelerin azaltılmasını beklediklerini açıklamıştı.

Fox’un ve İngiliz Hükümeti’nin sözcüleri konuyla ilgili yorum yapmaktan çekindi.

Tartışılan konu ise alımın gerçekleşmesi durumunda Murdoch’ın İngiliz politikası ve kamuouyu üzerinde etkisini ne denli arttırabileceği. Murdoch halihazırda The Sun, The Times ve The Sunday Times gibi 3 büyük gazetenin sahibi.

Bu Murdoch’ın Sky televizyonunu 2. alma girişimi. Önceki teklif, 2012 yılında Murdoch’ın sahip olduğu İngiliz gazetelerinde ortaya çıkan telefon-hackleme skandalından sonra geri çekilmişti.CNNMoney


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler