FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistan'la ABD arasında bir anlaşma daha yapıldı

Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) bir firmaya 20 milyar dolarlık ödeme gerçekleştirecek. Anlaşmanın ABD’deki altyapı projelerini kapsayacağı belirtildi.

Suudi Arabistan'la ABD arasında bir anlaşma daha yapıldı

Anlaşmanın merkezinde bulunan Blackstone Grubu’nun (BX) ABD Başkanı Donald Trump’la yakın ilişkisi olduğu konuşuluyor. Firmanın CEO’su Steve Schwarzman Trump’a ticaretten altyapıya kadar farklı politik meselelerde tavsiyelerde bulunduğu biliniyor.

Firmanın gelecek parayla ücretli yollara, havaalanlarına ve diğer kamu çalışmalarına yatırım yapması bekleniyor. Firma yaptığı açıklamada diğer yatırımcılardan da 20 milyar dolarlık bir ödeme beklendiği belirtildi.

Anlaşma kamuoyuna Cumartesi açıklanırken, açıklamanın zamanına dikkat çekiliyor. Geçtiğimiz hafta sonu ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan’a gerçekleştiren Trump, burada yabancı yatırımcıları ABD’ye çekmeye çalışmıştı.

Uzmanlara göre antlaşmanın duyuruluş tarihinin önem arz eden bir noktası daha var. Açıklama, Trump’ın 2018 bütçe teklifini kamuoyuyla paylaşmadan önce gerçekleştirildi. 1 trilyon dolarlık altyapı planının detaylarının da Mayıs ayının sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Uzmanlara göre bu planın hayata geçirilmesinde yabancı yatırımcıları ülkeye çekmek büyük önem taşıyor. CNNMoney

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler