FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump 'açıklayacağım' dedi, ABD borsası rekora koştu

ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi reformu hakkındaki yorumları, New York borsasında işlem gören hisse senetlerine olumlu yansıdı.

Trump 'açıklayacağım' dedi, ABD borsası rekora koştu

Beyaz Saray'da havayolu şirketlerinin yöneticileriyle bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, "Amerikan iş yerlerinin genel vergi yükünü azaltmak büyük bir adım ve işler yolunda gidiyor. Belirlenen takvimin çok önünde olduğumuza inanıyorum. Önümüzdeki iki veya üç hafta içinde vergi açısından fevkalade bir şey açıklayacağız." ifadesini kullandı.

Trump'ın konuşmasının ardından New York borsası günü rekor seviyeden tamamladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 118,06 puan (yüzde 0,59) yükselişle 20.172,40 puandan, Standard & Poors 500 Endeksi 13,20 puan (yüzde 0,58) artışla 2.307,87 puandan kapandı.

Nasdaq Teknoloji Endeksi de 32,73 puan (yüzde 0,58) değer kazanarak 5.715,18 puana yükseldi.

Böylece, her üç endeks tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşarak günü tamamlamış oldu.

ABD vadelileri bu sabah itibariyle pozitif seyrini sürdürüyor.

Asya borsalarına da yansıdı

Asya borsaları, Çin'den gelen pozitif ticaret verileri ve Trump'ın sözü üzerine bugün 18 ayın zirve seviyelerini gördü.

Çin'de Ocak ayı ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 7.9 yükselirken, ithalat da yüzde 16.7 artış gösterdi ve her iki veri de beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.5 yükselerek Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi görürken, haftalık bazda da yüzde 1.5 yukarıda. Şanghay bileşik endeksi de yüzde 0.4 yükselirken, zayıflayan yenden destek bulan Japonya Nikkei endeksi yüzde 2.5 yükselerek günü 19378,93 puandan kapandı.

Japonya hükümetinden bir kaynak, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin ABD ve Japonya arasındaki ticaret konusunda makroekonomik konular ve kur seviyelerinin de olacağı yeni bir çerçeve önereceğini belirtti.

Ayrıca dün ABD'den açıklanan haftalık işsizlik başvurularının neredeyse 43 yılın en zayıf seviyesine gerilediğinin görülmesi de piyasalara destek sağladı.

Avrupa'nın da yükselmesi bekleniyor

Avrupa piyasalarının da güne alımlarla başlayacağı öngörülüyor.

Bugün yurt dışında Fransa ve İngiltere’nin sanayi üretimi rakamları ile ABD’nin tüketici güveni izlenecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler