FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump Alman otomotiv üreticilerini satışlarını durdurmakla tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Perşembe günü Brüksel’de Avrupa Birliği üst düzey yetkilileriyle yaptığı bir görüşme sırasında yetkilileri ABD’de Alman araçlarının satışını durdurmakla tehdit ettiği iddia edildi.

Trump Alman otomotiv üreticilerini satışlarını durdurmakla tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump hakkında iddialar durmak bilmiyor. Trump'ın bu seferde Alman otomotiv üreticilerini ABD'deki satışlarını durdurmakla tehdit edildiği iddia edildi. ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü Brüksel’de Avrupa Birliği üst düzey yetkilileriyle yaptığı bir görüşme sırasında yetkilileri ABD’de Alman araçlarının satışını durdurmayı düşünebileceğini söyledi.

Der Spiegel’in haberine göre Alman araçlarını çok kötü olarak tanımlayan Trump, Alman otomotiv sektörüne ABD’deki kapılarını kapatabileceğini ve milyonlarca aracın satışını durdurabileceğini söyledi. Trump’ın bu yorumları toplantıya katılanlardan dışarı sızdırıldı.

Reuters’ten geçen habere göre ise Trump’ın planları arasında ABD’ye ihraç edilen Alman araçlarına yüzde 35 gibi yüksek bir vergi getirmek de bulunuyor.

BMW’nin, Güney Karolina Spartanburg’da bir fabrikası bulunurken bu fabrikada X3, X4, X5 ve X6 modelleri üretiliyor. Reuters’in haberine göre Güney Karolina’da üretilen araçların yüzde 65’i buradan dünyaya ihraç ediliyor. Business İnsider


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler