FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump’ın ekonomi planlarına kuşkuyla yaklaşılıyor

ABD'nin ekonomi planları G7 zirvesine katılan diğer ülkeler tarafından kuşkuyla karşılandı. Avrupa ve Japonya Washington'daki değişim hakkında hala endişeli

Trump’ın ekonomi planlarına kuşkuyla yaklaşılıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından yapılan açıklamada dünyanın diğer zengin ekonomilerinin ABD Başkanı Donald Trump’ın planlarına alışmaya başladıkları ifade edildi. Ancak Avrupa ve Japonya Washington’daki değişim hakkında hala endişeli.

İtalya’daki G7 zirvesinde buluşan 7 ülke, Trump’ın planlarını duymayı umarken, yerli ekonomiyi koruma politikasının yeniden canlanacağı, banka reformları ve iklim değişikliği gibi politikaların ise öteleneceği endişesini yaşıyorlar.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin yaptığı açıklamada ABD’nin, uluslararası ticaretin özgür veya adaletli olmaması durumuna karşı yerli ekonomiyi koruma politikasını koruma hakkını saklı tuttuğunu söyledi. Mnuchin, “ Bu konuda korumacı olmak istemiyoruz ancak bu hakkımızı da uluslararası ticaretin adil veya özgür olmamasına karşı saklı tutmak istiyoruz. Bizim bu konudaki görüşümüz daha dengeli bir ticareti yansıtıyor ve insanlar bunu biliyor” diye konuştu.

Mnuchin, insanların bu konuda daha rahat hissettiklerini, kendisiyle zaman geçirme fırsatı bulduklarını, Başkan Trump’ı dinleme ve ekonomik mesajlarını alma fırsatı yakaladıklarını belirtmesine rağmen zirveye katılan diğer üye ülkelerin bakanları aynı görüşü taşımadıklarını ifade ettiler. Reuters


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler