FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüm gözler "Yellen"da!

Fed Başkanı Yellen'ın bugün Jackson Hole'daki konuşması uluslararası piyasalar tarafından heyecanla bekleniyor.

Tüm gözler "Yellen"da!

Asya hisse senetleri, ABD'de hisse senedi gösterge endeksinin rekor seviyeye çıkmasının ardından, Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün yapacağı konuşma öncesi, değer kazandı ve bölge hisselerinin gösterge endeksi ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi. Endonezya para birimi rupi güç kazandı ve tahıl ürünlerinin vadeli kontratları yukarı yönde hareket etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 12:45'te, yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu ve bu haftayı yüzde 0.5 kazançla geçmeye yöneldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin dün yükselişini dördüncü güne taşımasının ardından fazla değişmedi. Yen Nisan ayından bu yana en düşük seviyesinin yakınında seyrederken, rupi, mahkemenin Jakarta Valisi Joko Widodo’nun seçimleri kazanmasının ardından açılan davayı reddetmesi sonrası yüzde 0.2 yükseldi. Buğday, mısır ve soya fasulyesi en az yüzde 0.4 değer kazandı.

Yellen bugün Jackson Hole, Wyoming'de, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi ve Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın da katılacağı Fed'in düzenlediği bir sempozyumda konuşma yapacak. Yatırımcılar, dün ABD'de açıklanan konut ve imalat sanayi verilerinin ekonominin güçlenmeye devam ettiğini işaret etmesinin ardından, Yellen'ın konuşmasında, faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler arayacak. Jokowi olarak bilinen Widodo, dolandırıcılık suçlamasıyla açılan davanın reddedilmesinin ardından Endonezya'nın bir sonraki devlet başkanı olacak.

Singapur'da Australia & New Zealand Banking'in kıdemli döviz stratejisti Khoon Goh, "Piyasa Yellen'ın güvercin söylemini tekrarlamasını bekliyor," dedi ve mahkemenin Jokowi'nin seçim zaferini onaylamasının bir belirsizliği ortadan kaldırdığını sözlerine ekledi.
(Bloomberg)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler