FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 5 büyüdü

Türkiye'de gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) 2017 yılının birinci çeyreğinde yüzde 5 arttı. Büyüme oranı beklentilerin üzerinde. Ekonomistlerin büyüme beklentisi yüzde 4 civarındaydı.

Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 5 büyüdü

Türkiye'de gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) 2017 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, ekonomi yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 1,4 büyüdü.

IMF Türkiye büyüme beklentisini yüzde 2,5'e düşürdüDünya Bankası: Türkiye dünya ekonomisinin büyümesinde öncü ülkelerden olacakReuters haber ajansının 19 ekonomistin katılımı ile yaptığı ankete göre büyümenin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 olması bekleniyordu.

Üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini, 2017 yılının birinci çeyreğinde cari fiyatlarla yüzde 14,3 artarak 641 milyar 584 milyon TL oldu.

Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2017 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; tarım sektörü toplam katma değeri yüzde 3,2; sanayi sektörü yüzde 5,3; inşaat sektörü yüzde 3,7 arttı.

Hanehalkı tüketim harcamasında yüzde 5,1'lik artış

Hanehalklarının nihai tüketim harcamaları 2017 yılının birinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirleme hacim endeksi olarak yüzde 5,1 arttı.

Devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 9,4; gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise yüzde 2,2 arttı.

Mal ve hizmet ihracatı, 2017 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirleme hacim endeksi olarak yüzde 10,6; ithalatı ise yüzde 0,8 arttı.

Türkiye ekonomisi geçen yıl son çeyrekte yüzde 3,5; 2016'nın tamamında yüzde 2,9 ile beklentilerin üzerinde bir büyüme performansı kaydetmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler