FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'ye de gelecek

Dünyada hatırı sayılır izleyici kitlesine sahip belgesel kanalının bazı metropollerde mağaza içi kafe konseptli mağazaları bulunuyor. Ünlü kanal Türkiye'de de mağaza açmaya hazırlanıyor.

Türkiye'ye de gelecek

Dünyanın önde gelen belgesel kanallarından National Geographic, Türkiye’yi hedef pazar seçti. Hürriyet'in haberine göre, İzmir, İstanbul ve Ankara’da mağaza içi kafe konseptiyle yatırım yapacak olan şirket franchise de verecek.

Türkiye’de hızla büyüyen doğa sporları pazarına dikkat çeken National Geographic Mağazaları Genel Müdürü Fatma Şahin, “Dünyada 9 ülkede faaliyet gösteren mağazaların sayısı hızla artacak. Yeni yatırımlar da Türkiye gibi belgesellerin sıkça takip edildiği ve doğa sporlarının geliştiği pazarlar öne çıkıyor. Türkiye’de bir kaç yıl içerisinde mağaza sayısının 4’e ulaşması bekleniyor. İlk mağaza İzmir’de açılacak” dedi.

Dünyada Madrid, Londra, Singapur, Sidney, Kuala Lumpur, Dublin, Roma ve Panama’da bulunan mağaza ve kafelerin Türkiye’de de büyük ilgi görmesini beklediklerini anlatan Fatma Şahin, “Mağazalara yatırım tutarı 550 bin Euro’yu buluyor. Burada en çok alışverişi yapan yaş grubu ise 30-45 yaş arası oluyor. Ancak mağazalarda çocuk ürünleri de var” dedi.

DÜNYA MUTFAĞI OLACAK

Mağazalarda özel mönülere de yer vereceklerinin altını çizen National Geographic Mağazaları CEO’su Ertuğrul Melikoğlu, şunları anlattı: “Restoranlarımızda bulunacak mönülerde dünya mutfağından seçmeler sunacağız.”

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler