FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü yatırımcı Icahn kriz yaşanacağını artık inandığını söyledi

Forbes dergisinde yazdığı köşe yazısında çarpıcı bir itirafta bulunan Amerikalı milyarder yatırımcı Carl Icahn, "Artık bu piyasanın gerçekten bir kriz yaşayacağına inanıyorum. Çok ciddi düzeltmeler gelecek. Bu nedenle kendimi korumaya aldım.” dedi.

Ünlü yatırımcı Icahn kriz yaşanacağını artık inandığını söyledi

Amerikalı milyarder yatırımcı Carl Icahn Forbes dergisinde yer alan köşe yazısında açıklamalarda bulundu.

“Bazen para kazanmanın en iyi yolu insanların size ‘Manyak mısın, yanlış yapıyorsun’ dediği zamanlardır" diyen Icahn, buna karşın insanların bazen yanılabileceklerini de bilmeleri gerektiğini söyledi. Icahn bunun için de kendisinden örnek vererek: “Örneğin ben bugün artık bu piyasanın gerçekten bir kriz yaşayacağına inanıyorum. Çok ciddi düzeltmeler gelecek. Bu nedenle kendimi korumaya aldım.” dedi.

İşte Icahn’ın köşe yazısından o çarpıcı kısımlar:

“Bazen para kazanmanın en iyi yolu insanların size ‘Manyak mısın, yanlış yapıyorsun’ dediği zamanlardır. Bunu yapmak da kolay değildir. Ancak Rudyard Kipling’in şiirindeki gibi ‘Eğer başınızı dik tutarsanız sadece onlar kaybeder.’ Eğer duygularınıza çeki düzen verirseniz, böylece duygularınızı geliştirebilir ve uzmanların ne dediğini önemsemezsiniz.

Muhalif olarak sürpriz hisse senetlerine yatırım yapmanız için çok çalışmalısınız ve güçlü olmalısınız. Muhalif oldum demekle muhalif olunmaz. Örneğin 1989 yılında çöp tahvillerinde kriz yaşanırken bu tahvilleri alan sadece bendim. Yıllar aldı ama şimdi bu sayede bir servet kazandım.

Tabii her zaman doğru olmayabilirsiniz de. Bunu görmek bazen uzun bir zaman da alabilir. Örneğin ben bugün artık bu piyasanın gerçekten bir kriz yaşayacağına inanıyorum. Çok ciddi düzeltmeler gelecek. Bu nedenle kendimi korumaya aldım.

Kolay değil ama bazen içinizden bir şey tetiğe basar. İşte ben bunu seviyorum.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler