FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Varoufakis: Alacaklılar Yunanistan'a terör uyguluyor

Referandum öncesinde İspanya basınına konuşan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Atina'dan alacağı olanların ülkesine 'terör' uyguladıklarını söyledi.

Varoufakis: Alacaklılar Yunanistan'a terör uyguluyor

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Atina'dan alacaklı kurumların ülkesine 'terör' uyguladıklarını söyledi.

TIKLAYIN - YUNANİSTAN'IN 'ZOR AMA EVET'ÇİLERİ

TIKLAYIN - YUNANİSTAN IMF'YE BORCUNU ÖDEYEMEZSE NE OLACAK?

TIKLAYIN: ATİNA'NIN İKİYE BÖLÜNDÜĞÜ AKŞAM

İspanya'da yayın yapan El Mundo gazetesine konuşan Yunan bakan, yarın yapılacak referandum öncesinde alacaklı kurum ve ülkelerin Yunan halkı arasında 'korku yaratmaya çalıştıklarını' savundu.

Yunanistan'ın borçlarını çevirebilmesi için uygulanan program, Avrupa Komisyonu, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Merkez Bankası'nca hazırlandı.

Atina, 30 Haziran'da ise borç taksidini ödeyemeyince temerrüde düşmüştü.

Haftabaşından bu yana bankaların kapalı olduğu ülkede nakit para çekiminde de kısıtlama uygulanıyor.

Tanis Varoufakis, pazar günü yapılacak referandumun sonucu ne olursa olsun bankaların salı günü açılacağını söyledi.

Referandum ise, özellikle Yunan hükümetinin ek kaynak koşullarını kabul etmesini isteyen 'evet' cephesi tarafından Yunanistan'ın 'euro bölgesinde kalıp kalmayacağını belirleyecek kilit bir dönemeç' olarak görülüyor.

Varoufakis troyka olarak adlandırılan Avrupa Komisyonu, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'nın Yunan halkını daha da küçük düşürmek için 'evet' kampının kazanmasını istediklerini öne sürdü.

Varoufakis, ''Bizi bankaları kapatmaya neden zorladılar? İnsanların içinde korku düşürmek için. Korkuyu yaymaya terörizm denir'' diye konuştu.

Yunan Bakan, 'hayır' kampının kazanması durumunda da, Başbakan Alexis Tsipras'ın alacaklılarla anlaşmaya varabileceğini söyledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler