FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yellen'dan faiz artışı sinyali

Fed Başkanı Yellen'ın Jackson Hole konferansında "Faiz artırımı için daha güçlü bir durum görüyorum" dedi.

Yellen'dan faiz artışı sinyali

Fed Başkanı Janet Yellen, Fed'in önümüzdeki haftalarda veya aylarda faizleri artıracağı yönünde inancı büyüdüğü sinyalini verdi.

Kansas City Fed'in ev sahipliğini yaptığı Jackson Hole konferansında konuşan Yellen, "İstihdam piyasasında devam eden sağlam performans ve ekonomik aktivite, enflasyona ilişkin görünüm ışığında, federal fon faiz oranında bir artırım için durumun son aylarda güçlendiğine inanıyorum" dedi.

Ekonomik büyümenin çok hızlı olmadığını, ancak istihdam piyasasında daha fazla iyileşme için yeterli olduğunu ifade eden Yellen, istindam piyasasındaki atil kapasiteye yönelik ölçümleri iyileşmekte olduğunu da vurguladı.

"Fed, istihdam piyasasında güçlenmeye ek olarak GSYH'da ılımlı büyüme ve enflasyonun önümüzdeki birkaç yılda yüzde 2 seviyesine yükselmesini bekliyor" diye konuşan Yellen, "Bu ekonomik görünüm temel alınıdğında, Fed federal faizlerde kademeli artışların zaman içinde uygun olacağını öngörmeye devam ediyor" dedi.

Dolarda Yellen Hareketliliği

Yellen, "İstihdam piyasasında devam eden güçlü hareket ve ekonomik aktiviteyle enflasyon görünümü doğrultusunda son aylarda faiz artış ihtimalinin arttığına inanıyorum" dedi.

Kritik açıklamalar sonrası 2,9497 seviyesine kadar yükselen dolar, 2,9235 seviyelerine kadar gerileyerek 2,93 seviyelerinde dengelendi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler