FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan temerrüde düşüyor

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis Yunanistan’ın bugün IMF’ye olan borcunu ödemeyeceğini söyledi. Böylece ülke resmi olarak temerrüde düşecek.

Yunanistan temerrüde düşüyor

Yunanistan'ın bugün IMF'e 1.6 milyar euro ödeme yapması gerekiyordu. Gazetecilerin 'Yunanistan bugün borcunu ödeyebilecek mi?' sorusuna cevap veren Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, 'hayır' cevabını verdi.

[**YUNANİSTAN İFLAS EDİNCE NE OLACAK?

**](https://finans.mynet.com/haber/detay/haber-analiz/yunanistan-krizinde-olasi-senaryolar/102033)

3 GÜN İÇİN 120 EURO

Ayrıca ülkede bankalar da açılıyor. Emeklilerin banka kartlarına gerek kalmadan da maaşlarını çekebileceklerini ifade eden maliye bakanı 3 gün için toplamda çekebilecekleri paranın ise 120 euro ile sınırlandığını ifade etti.

Öte yandan günde 60 euro para çekilebilinen ATM’lerde 20 euro sıkıntısı yaşanıyor. 20 euroluk banknotlar kalmadığı için bazı ATM’ler müşterilerine sadece 50 euroluk banknotlar verebiliyor.

Ayrıca Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bugün AB yetkilleri ile telefonda uzun görüşmeler yaptı. Fakat Başbakanlık ofisinden görüşmelerin içeriğiyle ilgili olarak bir bilgi verilmedi.

YUNANİSTAN'DA KRİZİ ÖZETLEYEN KARELER

RUSYA'DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Öte yandan Kremlin’den yapılan açıklamada Yunanistan’a mali bir yardım yapılmayacağı belirtilerek, borç krizinin Yunanistan ile Avrupa Birliği arasında olduğu belirtildi.

Öte yandan İspanya Başbakanı Mariano Rahoj ise yaptığı açıklamada Yunan halkının referandumda hayır oyu vermesinin ülkenin eurodan çıkışı olarak yorumlanacağını söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler